Toneelgroep Oostpool


Nieuwstraat 58 6811 HX Arnhem
0264437655 Klik om te bellen

Over Toneelgroep Oostpool

Toneelgroep Oostpool uit Arnhem is een van de acht grote toneelgezelschappen van Nederland en maakt als zodanig deel uit van de ‘basisinfrastructuur’ voor het theater.

Het gezelschap speelt in schouwburgen, vlakke-vloertheaters en op locatie en brengt vier a vijf producties per jaar uit. Toneelgroep Oostpool heeft een eigen vlakke-vloertheater in Arnhem, Huis Oostpool.

Het gezelschap kent twee huisregisseurs, Marcus Azzini en Erik Whien, die werken onder een artistiek directeur, Rob Klinkenberg. Zakelijk directeur is Ruud van Meijel. Er is een ensemble van jonge acteurs, dat per productie wordt aangevuld met (vaste) gasten.

Toneelgroep Oostpool is landelijk en zelfs internationaal georienteerd, maar ziet Arnhem en Oost-Nederland als zijn thuisbasis. Zij werkt samen met o.a. de ArtEZ Toneelschool en werkplaats Generale Oost en voert bovendien een veelzijdig educatieprogramma uit.

Toneelgroep Oostpool is een energiek en getalenteerd gezelschap van jonge kunstenaars die zo persoonlijk mogelijk werken, maar niet klein, bewust van de wereld om hen heen. De acteur is wat ons theater drijft.

Toneelgroep Oostpool is gesteld op zijn publiek en gaat bij iedere voorstelling uit van de bijzondere band tussen speler en toeschouwer, die samen een gemeenschap vormen. De kwaliteit van die ervaring staat voorop.

Toneelgroep Oostpool in het kort

Soort entertainment of bedrijf

Toneel

Aan huis / op specifieke locatie mogelijk

Ja

Onze locatie

Toneelgroep Oostpool


Nieuwstraat 58 6811 HX Arnhem
0264437655 Klik om te bellen