Saskia Laroo


Wilhelminastraat 210/HS 1054 WV Amsterdam
0655713113 Klik om te bellen

Over Saskia Laroo

Saskia Laroo, in Amerika door pers en publiek gebombardeerd tot 'Lady Miles Davis of Europe', is een van de weinige vrouwen die al meer dan vier een trompet blaast.
Geboren op 31 juli 1959 in Amsterdam, begon ze op achtjarige leeftijds met trompet spelen, zonder er ook maar over te dromen later een professioneel muzikante te worden.
Dat veranderde toen Saskia achttien was. Ze ging wiskunde studeren aan de Universiteit van Amsterdam en maakte een ommezwaai richting muziek. Ze speelde in veel verschillende groepen , voornamelijk contrabas, maar later ook de trompet.

Saskia Laroo creëert nieuwe stijlen, die worden omschreven als 'nu jazz' of 'swinging body music'.
Ze combineert verschillende muzikale stijlen zoals jazz, pop, dance en world op een manier dat het lijkt alsof ze altijd bij elkaar hebben gehoord.
Het resultaat is een prettig mengsel van hip-hop, jazz, salsa, funk, reggae, dat niet veel muzikanten kunnen waarmaken. De opgedane muzikale ervaringen zette ze om in acht CD's, een LP en een live-DVD, die variëren van dance, jazz en salsa-bop tot pure jazz en waarin ze haar persoonlijkheid sterk neerzet.

Saskia Laroo and Trumpets around the World !

Foto's

Saskia Laroo in het kort

Soort entertainment of bedrijf

Muziek

Aan huis / op specifieke locatie mogelijk

Ja

Onze locatie

Saskia Laroo


Wilhelminastraat 210/HS 1054 WV Amsterdam
0655713113 Klik om te bellen