Nederlands Blazers Ensemble


Korte Leidsedwarsstraat 12 1017 RC Amsterdam
0206237806 Klik om te bellen

Over Nederlands Blazers Ensemble

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) is een groep van ruim twintig topmusici die zo'n tachtig keer per jaar samenkomen om in binnen- en buitenland bijzondere programma's te spelen. Gezamenlijke bezieling en honger naar avontuur drijft het NBE tot het maken van theatrale muziekprogramma's die zelden onder één muzikale noemer te vangen zijn; het NBE speelt muziek van alle soorten en maten die de zinnen en verbeelding prikkelt.

Naast de Amsterdamse concertseries in het Concertgebouw en het Muziekgebouw aan ‘t IJ verzorgt het NBE ieder jaar het spraakmakende Nieuwjaarsconcert dat door de VARA op tv wordt uitgezonden.

Het ensemble wordt regelmatig uitgenodigd voor bijzondere gelegenheden. Zo trad het NBE op tijdens staatsbezoeken in India, Thailand en Turkije, en was het te gast in de fameuze PROMS serie in de Royal Albert Hall in Londen.

In 2011 kreeg het NBE de Radio 4 Prijs toegekend. De jury zei hierover: "Het Nederlands Blazers Ensemble is een hele goede ambassadeur voor de klassieke muziek. De musici bereiken door een opvallende en avontuurlijke programmering een divers en vooral jong publiek. De blazers slechten muren tussen de diverse muzikale genres, combineren eigentijdse muziek met oude muziek en zoeken spannende combinaties met andere disciplines. Het is het meest ondernemende ensemble van Nederland."

Onder het motto ‘voor wie erbij was of erbij had willen zijn' startte het NBE het eigen cd-label NBELIVE dat elk jaar registraties van bijzondere projecten uitbrengt. Dat blijft niet onopgemerkt: zo werd de cd Gran Partita bekroond met de Edison Publieksprijs.

Artistiek leider Bart Schneemann over het NBE:
"Wij houden ervan muziek te spelen uit alle windstreken en van alle tijden, en alle muziekstijlen met elkaar te verbinden. In elke voorstelling proberen wij de kracht van al die prachtige noten te gebruiken om u een verhaal te vertellen. Een verhaal dat u zal ontroeren, verbazen en op andere gedachten zal brengen."

Foto's

NBE (Nederlands Blazers Ensemble)

Soort entertainment of bedrijf

Muziek

Onze locatie

Nederlands Blazers Ensemble


Korte Leidsedwarsstraat 12 1017 RC Amsterdam
0206237806 Klik om te bellen