De Tamboer Theater- Congrescentrum


Hoofdstraat 17 7902 EA Hoogeveen
0528280180 Klik om te bellen

Over De Tamboer Theater- Congrescentrum

Theater De Tamboer is al meer dan 50 jaar een begrip in Hoogeveen en Drenthe. In 1967 opende het theater haar deuren. In 2018 fuseerde De Tamboer samen met poppodium Het Podium tot Stichting Cultuurhuis Hoogeveen. Met een eigen fysieke locatie voor het theater en poppodium, biedt het Cultuurhuis een plek voor en door Hoogeveners.

Het theater van en voor Hoogeveen

Elkaar op een ongedwongen manier ontmoeten. Cultuur consumeren en creëren, met verbinding als sleutelwoord. Dat is de missie van Theater De Tamboer en poppodium Het Podium. Onze programmering weerspiegelt de identiteit van ons publiek. De Tamboer profileert zich als dé plek voor muziektheater in de regio. Verder ligt de nadruk in het theaterprogramma op familieprogrammering en kindertheater.

Maar De Tamboer onderscheidt zich ook met specifieke parels in de vorm van cirque nouveau shows. Spectaculair, eigenzinnig en modern circus. Ervaar het zelf!

Ook organiseert het theater jaarlijks diverse indoor muziekfestivals. Hier maakt het publiek kennis met gevestigde namen en de nieuwe grote acts van de toekomst. Samen met de officiële kernpodium-C status van Het Podium claimen we de plaats die Het Cultuurhuis verdient: het middelpunt van popcultuur in Drenthe.

Theater De Tamboer vormt daarnaast het huis voor lokale en regionale (amateur)producties en concerten. Als stadstheater is De Tamboer er niet alleen voor, maar vooral ook door Hoogeveen!

Cultuur is voor iedereen

Cultuur is er voor iedereen. Daarom focust Theater De Tamboer zich op kinderen, jongeren en familie. Omdat wij erin geloven dat cultuur rijker maakt. Dansen, lezen, schilderen, tekenen, zingen, muziek maken: het leert je allemaal om jezelf te uiten. En je te verbinden met andere mensen. De ontwikkeling van je persoonlijke talenten en groeiende zelfvertrouwen helpt je zo om te participeren in de samenleving.

Daarom brengt De Tamboer vanuit het Cultuurmenu, het Land van Scala en het MuziekAkkoord Drenthe kinderen al vroeg in aanraking met podiumkunsten en cultuur. Zo krijgen kinderen allemaal een gelijke kans om hun talent te ontwikkelen.

Daarnaast zetten wij Hoogeveen op de kaart, samen met de andere culturele instellingen. Daarmee vergroten we de aantrekkelijkheid van de binnenstad en vertellen we het verhaal van Hoogeveen. Verhalen over het verleden en heden. Verhalen om trots te zijn op wat er was en wat er nog is.

Bekijk het theaterprogramma

Nieuwsgierig naar het programma van Theater De Tamboer? Op onze website vind je altijd het actuele aanbod. Van muziek tot show, van toneel tot cabaret, van cirque nouveau tot kindertheater en alles daartussenin. Bekijk het programma via detamboer.nl en bestel direct tickets voor je favoriete voorstelling.

Foto's

Tamboerzaal - Theater De Tamboer

Soort entertainment of bedrijf

Kleinkunst
Muziek
Sprekers
Toneel

Onze locatie

De Tamboer Theater- Congrescentrum


Hoofdstraat 17 7902 EA Hoogeveen
0528280180 Klik om te bellen