Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Kaart verbergen
  • Wilhelminastraat 210/HS
    1054 WV Amsterdam
  • 0655713113
  • Website

Saskia Laroo

Saskia Laroo, in Amerika door pers en publiek gebombardeerd tot 'Lady Miles Davis of Europe', is een van de weinige vrouwen die al meer dan drie decennia een trompet blaast.
Geboren op 31 juli 1959 in Amsterdam, begon ze op achtjarige leeftijds met trompetspelen, zonder er ook maar over te dromen later een professioneel muzikante te worden.
Dat veranderde toen Saskia achttien was. Ze ging wiskunde studeren aan de Universiteit van Amsterdam en maakte een ommezwaai richting muziek.
Ze speelde in veel verschillende groepen , voornamelijk contrabas, maar later ook trompet. Saskia Laroo creëert nieuwe stijlen, die worden omschreven als 'nu jazz' of 'swinging body music'.
Ze combineert verschillende muzikale stijlen zoals jazz, pop, dance en world op een manier dat het lijkt alsof ze altijd bij elkaar hebben gehoord.
Het resultaat is een prettig mengsel van hip-hop, jazz, salsa, funk, reggae, dat niet veel muzikanten kunnen waarmaken. De opgedane muzikale ervaringen zette ze om in zes albums, die variëren van dance, jazz en salsa-bop tot pure jazz en waarin ze haar persoonlijkheid sterk neerzet


Foto's van Saskia LarooSaskia Laroo in het kort

Soort entertainment of bedrijf

  • Muziek

Aan huis / op specifieke locatie mogelijk:

Ja