Artikel afbeelding

Waarom teambuilding belangrijk is

Er zijn meerdere redenen waarom een bedrijf moet kiezen voor een teambuildingsdag. Het is in ieder geval een feit dat teambuilding je werknemers enorm ten goede zal komen, de sfeer op de werkvloer zal verbeteren en de communicatie positief zal beïnvloeden. Hieronder zijn meerdere redenen te vinden waarom een bedrijf moet investeren in teambuilding, vervolgens geven we een aantal voorbeelden van leuke teambuildingsactiviteiten.

.

Reden 1: Je hebt een leuke en ontspannen dag samen

Bij de meeste bedrijven is het vanzelfsprekend dat er eens in de zoveel tijd een bedrijfsuitje georganiseerd wordt. Bij de meeste bedrijven wordt elke keer gekozen voor een andere activiteit, zodat de medewerkers bij elk uitje opnieuw verrast en uitgedaagd worden. Het is voor iedereen fijn om eens uit de dagelijkse sleur te zijn, even geen stress te hebben en met de collega’s onderling gezellig te hebben. Over dit soort dagen wordt vaak nog lang gesproken en medewerkers vertellen vrienden erover. Het is belangrijk om hier in te investeren.

Reden 2: Je leert elkaar op een andere manier kennen

Medewerkers gaan zich vaak gedragen naar hun rol binnen een bedrijf. Door ze in een andere omgeving te plaatsen zullen ze ook anders, meer als zichzelf in plaats van als hoe hun functie het voorschrijft, te gedragen. Door te zien hoe collega’s in hun vrije tijd zijn kan je meer begrip krijgen voor deze collega, ook kan dit de relatie tussen medewerkers en het management aanzienlijk verbeteren.

Reden 3: Je leert communiceren met je collega’s die je normaal niet of nauwelijks spreekt

Bij de meeste teambuildingsactiviteiten worden er groepen gevormd waarin je een bepaalde opdracht moet uitvoeren. Tijdens deze opdracht moet je als groep overleggen en knopen doorhakken. Het is heel goed om tijdens zo’n activiteit te kiezen voor teams bestaand uit mensen van verschillende afdelingen. Op deze manier wordt de communicatie versterkt tussen collega’s die elkaar in een normale werksetting niet of nauwelijks zouden spreken.

Reden 4: Vertrouwen krijgen in je collega’s

Bij bepaalde activiteiten is het cruciaal om elkaar te vertrouwen, bijvoorbeeld doordat je elkaar moet vasthouden om niet te vallen. Het is vaak een hele stap om een collega, vooral iemand die je niet kent, dit vertrouwen te gunnen. Zodra je dit vertrouwen echter gecreëerd hebt, zal het je op de werkvloer helpen als de collega in kwestie je hulp nodig heeft of als jullie aan een gemeenschappelijk project werken.

Voorbeelden van teambuildingsactiviteiten

Er zijn zoveel verschillende teambuildingsactiviteiten te boeken dat het moeilijk is om er maar een paar te noemen. De activiteiten zijn soms ook afhankelijk van de regio waar het georganiseerd wordt, omdat er soms een strand of bos nodig is om de activiteit uit te kunnen voeren. Denk bijvoorbeeld aan een Expeditie Robinson dag op het strand, een dag in de Escape Room of een dropping in het bos. Neem contact op met één van de aanbieders van teambuildingsactiviteiten op de site en organiseer dit jaar een uitje dat nooit vergeten zal worden!

Op August 23, 2018